באיזה גיל הילד שלך?     0-3 חודשים   |   3-6 חודשים   |   6-12 חודשים   |   1-2 שנים   |   2-3 שנים   |   גילאי גן   |   גן חובה   |   ביה"ס היסודי   

חזה עוף - לא רק שניצל

משתתפי הפורום

סוג מאכל: בשר

כשרות: בשרי

כמה מאמהות הפורום התגייסו ל"סיעור מוחי" - מה עושים עם חזה עוף - ולא רק שניצל...
וזה מה שיצא:

הערה - המתכונים מובאים "כלשונם"..

אופן ההכנה

גירסה א':
. קלי קלות:

שמן זית במחבת - סיבוב בינוני.
שום כתוש - לפי הטעם, אני על 1/2 ק' שניצלים שמה 4-5 שיניים.
מטגנים קלות את חזה העוף חתוך לקוביות (אפשר גם פרגיות).
מתבלים ב- פפריקה, מלח, פלפל שחור.
מערבבים יפה הכל עד שמוכן (העוף מקבל צבע וכו')
הולך עם אורז, פתיתים מקרונים - בקיצור הכל.


גרסה ב':
מכירה את השקיות של הניוקי תבשלי אחת כזאת (בדיוק שתי דקות זה לוקח)
לחתוך בצל, הרבה בצל.
לחתוך את החזה עוף לרצועות קצרות.
לאדות את הבצל עד שקיפות, להוסיף את העוף, ובסוף את הניוקי לכמה דקות. זה לא לוקח הרבה זמן, וזה ארוחה שלמה כשאפשר להוסיף ליד ברוקולי או ירק אחר שאתם אוהבים.

גרסה ג':
משטיחים את חזה העוף במכות "קלות" ם פטיש לשניצלים, שמים באמצעו חזה אוז/נקניק סלמי ועל הנקניק/אוז שמים שזיפים (ללא גליעים) ומגלגלים....וקושרים עם חוט או תוקעים קיסמי שיניים כדי שהרולדה לא תפתח.
לרוטב את יכולה לזרוק הכל: שמן זית + סויה + דבש (בנדיבות) + מלח + פלפל + בזיליקום + אורגנו
מערבבים הכל, שופכים על העוף המגולגל = רולדה ולתנור...

גרסה ד':
לוקחים המון בצל (נגיד 2 גדולים).
מטגנים עד שיהיה שקוף.
מוסיפים חזות עוף (נגיד 6-8 חתיכות לשניצל - לא לדפוק את החתיכות).
מוסיפים פפריקה ומלח.
כשחזות העוף מלבינים מכסים את הסיר/מחבת, ומבשלים על אש קטנה, עד שהבשר נהיה רך, והבצל הפריש את כל הנוזלים שלו (שהפכו לרוטב אדום וטעיםם).

גרסה ה':
לעטוף את חזה העוף בתערובת של מיונז וקטשופ ומעט ריבת משמש.


  © כל הזכויות שמורות