באיזה גיל הילד שלך?     0-3 חודשים   |   3-6 חודשים   |   6-12 חודשים   |   1-2 שנים   |   2-3 שנים   |   גילאי גן   |   גן חובה   |   ביה"ס היסודי   

בצק סוכר - כל מה שרציתם לדעת..

יצא לכם להתפעל מעוגות יפות ומפוסלות ורציתם לדעת איך עושים את זה? אז אם בא לכם לנסות ולהפתיע - הנה כללי פעולה עם בצק סוכר.

מאת: KTUMA

המאמר מתאים לכל הגילאים


בצק סוכר או בשמו המקצועי RFM אפשר לקנות בחנויות מיוחדות שמוכרות למסיבות או מתמחות במוצרים לעוגות.

חומרים דרושים:
RFM
קורנפלור
צבעי מאכל ג'לי (לא מימיים שקונים בסופרים)
חלבון ביצה
אבקת סוכר

דרך העבודה:
הבצק עצמו די דביק ולא נעים כלכך, לשים אותו הרבה עם קורנפלור עד שנהיה לא דביק אבל לא יותר מדי כדי שלא יתיבש. (כמו שלשים בצק שמרים עם קמח כך את הבצק הזה עם קורנפלור).
בצק שלא עובדים איתו - צריך לעטוף טוב טוב בניילונים כדי שלא יתייבש.

מרדדים את הבצק על שיש מקומח בקורנפלור (במקום קמח קורנפלור) עד לעובי של חצי ס"מ בערך, לא דק מדי כי הוא יקרע.

את המדידה של גודל המשטח עושים בצורה הזו:
לוקחים את העוגה ושני חוטים, (במידה והעוגה מלבנית, אם היא מרובעת או עגולה מספיק חוט אחד. מודדים מתחתית צד אחד (תחתית = החלק שיושב על המגש) עד תחתית הצד השני. (הקו באדום). עם החוט השני מודדים באותה צורה את הצד השני של העוגה. (הקו הסגול).



אחרי שיש את המדידה, ויש לנו את אורך ורוחב העוגה, מודדים את החלק שרידדנו על השיש אם הוא מתאים באורך וברוחב.




חשוב לשים קורנפלור ומדי פעם להפוך את הבצק כדי שלא ידבק לשיש. אני הופכת אותו עד שהוא נהיה גדול מדי ואז מדי פעם בודקת שהוא לא נדבק.
את הבצק המרודד שהגיע לגודל הרצוי (משאירים עם כל השאריות גם אם הוא גדול מדי לעוגה), מגלגלים על המערוך בעדינות וככה מעבירים אל העוגה.
אבל לפני שמעבירים לעוגה, חשוב לשים קצת קרם על העוגה, אפילו שכבה של מילימטר אחד כדי שהבצק ידבק עליה ולא יזוז עד שהוא יתיבש.
כמובן שלפני ששמים את הבצק על העוגה ממלאים אותה בקרם או בכל דבר אחד שרוצים לשים בתוכה, כי אחרי ששמים את הבצק סוכר על העוגה, אי אפשר להזיז אותו – הוא פשוט יהרס.
שמים את הבצק סוכר על העוגה, כאשר הוא מכסה את כל העוגה מכל הכיוונים.
משטחים את החלק העליון שלו, ואז בזהירות בעזרת האצבעות מתחילים להדביק את צידי הבצק לעוגה, לאט לאט כדי שזה יצא חלק ויפה.
אחרי שהבצק מונח על העוגה בצורה טובה, חותכים את שאריות הבצק מלמטה.




אם רוצים שהעוגה תהיה צבעונית, כמובן צובעים את הבצק לפני, לא את כולו כי חלק משאירים לקישוט.
קישוט – אפשר לפסל דברים תלת מימדיים, ואפשר דו מימדיים.
אני שלא ממש כשרונית בפיסול, מעדיפה לעשות בדו מימד.
צובעים את הבצק בצבע שרוצים, משטחים וחותכים את הצורה הרצוייה. ככה את כל החלקים, לא נורא אם החלקים מתייבשים עד שמגיעים לשים אותם על העוגה, אבל אם רוצים צורה לא שטוחה, מכינים את הכל לפני שמייבשים.

הדבקת החלקים לעוגה:
הדבק של החלקים נקרא "אייסינג" ואותו עושים מחלבון של ביצה ואבקת סוכר. חלבון אחד עם כ- 200 גר' אבקת סוכר, ולכן אפשר לשים הרבה פחות מחלבון כי לא צריך כלכך הרבה.
מערבבים עם מזלג או עם מיקסר במהירות הכי נמוכה שלו ועם המקצפות של בצק (לא של קצף ביצים) ולאט לאט מוסיפים את אבקת הסוכר.
זה הדבק, שמים קצת על כל חלק ומדביקים לעוגה. עם אותו אייסינג אפשר גם לעשות קישוטים עם מזלף, אפשר לצבוע אותו ולעשות את העיגול של הפרח, עיניים לחיות, סתם נקודות על העוגה ועוד.
את הקישוטים אפשר להכין גם כמה ימים מראש, את הציפוי של העוגה כדאי יום לפני, כי אצלי מה שקורה אני משאירה הכל לרגע האחרון ואז נלחצת אם משהו לא מצליח....

את העוגה המוכנה שומרים במקרר. (אם אין בה חומרים שצריכים מקרר, ואין מקום במקרר וזה רק ליום-יומיים, אפשר לשמור בחוץ).

בהצלחה.




דוגמאות לעוגות שהכנתי (מותר גם להשוויץ לא?)













© כל הזכויות שמורות