באיזה גיל הילד שלך?     0-3 חודשים   |   3-6 חודשים   |   6-12 חודשים   |   1-2 שנים   |   2-3 שנים   |   גילאי גן   |   גן חובה   |   ביה"ס היסודי   

שייקים - המרענן הרשמי של הקיץ

חם. חם. חם. למי בכלל יש חשק לאכול משהו כבד? בעצם, למי בכלל יש חשק לאכול משהו? הפתרון הטוב ביותר הוא לשקשק שייק מהיר, טעים ואפילו בריא. ילדים מתים על זה, מבוגרים גונבים להם שלוקים מהכוסות, וקל מאד להכין אותם בבית.

מאת: דנה רוטמן

המאמר מתאים לכל הגילאים


ילדים יכולים לשתות שייק פירות על בסיס חלב (מילקשייק) או יוגורט, תינוקות יכולים להנות מאותו סוג של שייק על בסיס מים או מיץ והמבוגרים יכולים להוסיף לו גם אלכוהול או סוכרזית - כל אחד לפי טעמו.

איך מכינים שייק ביתי?


בעצם, כמעט הכל נמצא בבית:
קוביות קרח
נוזל שיהיה בסיס השייק - מים, חלב, יוגורט, מיץ תפוזים. המושחתים באמת יכולים להכין שייק על בסיס גלידת שמנת.
פרי - המוצלחים ביותר הם פירות עסיסיים ונטולי גרעינים או מגורענים: תותים, אננס, אגס, מלון, אבטיח, בננה, תפוח, מנגו, תמרים ואפילו.... קיווי.
ממתיק - אם רוצים: סוכר, סוכר חום, דבש, ולהורים שבדיאטה - סוכרזית.
תוספות - החל מתבלינים מפתיעים: תמציות וניל ושקדים, קנמון, ציפורן, ואפילו....גרגרי כוסברה (ללאסי), דרך תוספות שילדים אוהבים - סירופ שוקולד, פצפוצי שוקולד או שברי עוגיות, ועד לעשבי תיבול, בוטנים או אגוזים טחונים (יש להזהר כשמדובר בילדים קטנים) המפוזרים מעל המשקה.
אם רוצים לשדרג את השייק לטובת המבוגרים שבבית - אפשר להוסיף אלכוהול מסוגים שונים לשייק המוכן.
והכי חשוב - בלנדר, למרות שחלק מהשייקים ניתן ליצור על בסיס משקה וקוביות קרח בלבד.


ואופן ההכנה:


ממלאים כוס בפרי חתוך ושופכים לבלנדר. מוסיפים כוס של נוזל כבסיס השייק, קוביות קרח וממתיק לפי הטעם האישי, מעבדים כמה דקות בבלנדר - והרי לכם שייק לתפארת.
על המתכון הבסיסי של השייק אפשר לעשות מגוון רחב של לפי טעמם של בני המשפחה והמצאי במקרר.

שני טיפים חשובים:
כדאי שהנוזל שעל בסיסו יעורבל השייק יהיה קר מאד.
כדאי גם לקרר את כוסות השייק במקרר/מקפיא לפני מזיגת השייק לתוכן, כדי לשמר את קור המשקה.



מתכוני שייקים


כל המתכונים מתאימים למנה אחת עד שתי מנות.

שייק פירות בסיסי על בסיס חלב
החומרים:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס פירות חתוכים - תותים, אפרסקים, משמשים, אגסים, בננות, נקטרינות - או כל פרי שאתם אוהבים.
2-3 קוביות קרח
אפשר להוסיף גם מעט תמצית וניל או סוכר להמתקה - בעיקר כשמדובר בפירות חמצמצים כמו משמשים או נקטרינות.

אופן ההכנה: מועכים את הפירות עם החלב בבלנדר. אפשר לכתוש את קוביות הקרח תחילה או להוסיף אותן שלמות לשייק המוכן.

גיוונים:
את החלב אפשר להחליף במים או יוגורט
פירות - אפשר לגוון כרצונכם.

שייק תות בננה
החומרים:
2 כוסות תותים רחוצים
2 בננות בשלות
כוס קוביות קרח
1/2 כוס יוגורט - אפשר בטעם תות
1/2 כוס חלב
מעט דבש - אם רוצים להמתיק.

אופן ההכנה: אם רוצים כותשים את קוביות הקרח בבלנדר. אפשר גם להשאיר אותן שלמות. מערבבים את כל שאר החומרים בבלנדר ומוסיפים את הקרח. מגישים עם חצי פלח תות מעל.


שייק מנגו
החומרים:
מנגו שלם, ללא הגלעין והקליפה
גביע יוגורט דל שומן
1/3 כוס מיץ תפוזים
2-4 קוביות קרח

מערבלים את כל החומרים במערבל עד לקבלת מרקם חלק.

"ברד" פירות הדר
חומרים:
אשכולית או אשכולית אדומה אחת או שני תפוזים - מקולפים, מנוקים מקליפות פנימיות וגרעינים.
6 קוביות כרח
2 כפיות סוכר

אופן ההכנה: מכניסים את הפרי והסוכר לבלנדר ומערבלים. אם רוצים שהשייק יהיה מסונן וחלק - מעבירים את הנוזל המתקבל לאחר הערבול דרך מסננת. לאחר מכן מחזירים לבלנדר ומכניסים - תוך כדי ערבול - את קוביות הקרח, אחת אחרי השניה. מערבלים במהירות גבוהה למשך כדקה.

גיוונים:
לימונענע - מחליפים את פרי ההדר במיץ מלימון אחד, כמה עלי נענע ומוסיפים עוד כף סוכר ומעט מים.
ברד ענבים - מחליפים את פירות ההדר בכוס וחצי של ענבים. את ברד הענבים יש להעביר דרך מסננת כדי להפטר מהקליפות והגרעינים.


שייק יוגורט, תמרים ותפוזים
החומרים:
גביע יוגורט דל שומן
1/2 כוס תמרים מגולענים
1/2 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה: מערבלים את המיץ והפירות בבלנדר ומוסיפים את היוגורט. מערבלים את כל החומרים למשך 1/2 דקה בבלנדר.

גיוונים:
לטעם מושחת באמת, אפשר להחליף את גביע היוגורט בחצי כוס גלידת וניל וחצי כוס חלב.


שייק אבטיח וג'ינג'ר
החומרים:
2 כוסות אבטיח חתוך
כוס קרח (רצוי לכתוש אותו קודם להכנה)
1/2 כוס יוגורט או 1/4 כוס מים קרים
כף סוכר
1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1/4 כפית תמצית שקדים

אופן ההכנה: מערבלים את כל החומרים בבלנדר ומגישים.


שייק סלט פירות
2-4 מנות
החומרים:
כוס אחת מיץ תפוזים
כוס אחת מיץ אפרסקים + חצי כוס אפרסקים קלופים וחתוכים
בננה אחת
כוס אננס חתוך
כוס חלב

אופן ההכנה: מערבלים את כל החומרים ומוסיפים עלי נענע או ענבים חתוכים לקישוט.
אפשר כמובן להחליף את הפירות בכל פרי אחר, לפי הטעם.


לאסי הודי מתוק
החומרים:
1/2 כוס מים
2 כפיות דבש
כוס יוגורט (רצוי יוגורט שאינו דל שומן)
1/4-1/2 כוס קוביות קרח
מעט מלח

לאסי הודי פיקנטי
כפית זרעי כמון/כוסברה
כוס יוגורט
כוס חלב
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית מלח (או לפי הטעם)
1/2 כוס קוביות קרח.
עשבי תיבול לטעם - עלי כוסברה, נענע או מנטה, עשב לימון

אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים.

גיוונים: - אפשר לצאת מהגדרת ה"לאסי" הקלאסית ולהפוך את המשקה לשונה, אם מוסיפים מי ורדים ומעט פיסטוקים קצוצים, קנמון או תמצית שקדים.


את השיא שמרנו לסוף - למושחתים באמת...

שייק שוקולד
החומרים:
כוס חלב קר
2 כפות סירופ שוקולד
3 כפות גדולות של גלידת שוקולד.

מערבלים את כל החומרים ביחד. אם רוצים שהשייק יהיה סמיך יותר - מוסיפים גלידה. אם רוצים שיהיה אוורירי יותר - מוסיפים מעט חלב.

גיוונים:


לטעם מוקה - אפשר להוסיף כף של קפה נמס במים או כף של גלידת מוקה.
לטעם תפוזים - אפשר להוסיף 1/4 כוס מיץ תפוזים או גרד קליפת תפוז או כף גלידת תפוז.
לטעם מנטה - להוסיף בעת הערבול מעט עלי מנטה.
לטעם שקדים - להוסיף כפית תמצית שקדים.
לטעם רום-צימוקים - להוסיף כפית תמצית רום ומעט צימוקים בעת הערבול.

אפשר כמובן לבסס את השייק על כל סוג של גלידה.

לרוויה!
© כל הזכויות שמורות