באיזה גיל הילד שלך?     0-3 חודשים   |   3-6 חודשים   |   6-12 חודשים   |   1-2 שנים   |   2-3 שנים   |   גילאי גן   |   גן חובה   |   ביה"ס היסודי   

ארטיקים, גלידות - הכל לבד!

כל כך חם, כל כך משעמם - הפתרון - משהו שיצנן גם את הגוף וגם את הנפש. את הצ'ופר האולטימטיבי לילדים - ארטיקים בכל מיני צבעים וגלידות בכל מיני טעמים - הכל אפשר לעשות בבית, לבד ובלי הרבה מאמץ.

מאת: לי-את אוגד

המאמר מתאים לכל הגילאים


ארטיקים וקרטיבים


בהכנת ארטיקים תוצרת בית תוכלו להשיג מספר מטרות: הדרך - פעילות משותפת של הורה וילד שתעביר לכם עוד קצת מזמן החופשה, והתוצאה - ממתק שהילדים ישמחו לאכול, ואילו אתם תדעו בדיוק מה מרכיביו, בניגוד לארטיקים ולגלידות התעשייתיים.

ארטיק מעדן

הקליקו על התמונה להגדלה  ארטיק מעדן צוות הלול
הדרך הפשוטה ביותר להכנת ארטיקים ביתיים היא לנעוץ מקלות ייעודיים או כפיות פלסטיק פשוטות בתוך מעדן האהוב על ילדכם, ולהקפיא אותו. מעדני יוגורט עם או בלי תוספות פרי יהיו תוספת לא מזיקה לתפריט היומי.
מנסיונות ביתיים שערכנו - כמעט כל מעדן ניתן להקפיא, לא תמיד התוצאות היו אהובות על כל בני הבית (מעדני שוקולד לא זכו להצלחה גדולה).


ארטיק קרח

הקליקו על התמונה להגדלה  קוביות קרטיב צוות הלול
דרך קלה נוספת היא להכין מיץ מתרכיז ומים ולהקפיאו בתבניות לקוביות קרח. ניתן למצוא תבניות בשלל צורות, ותרכיזים בכל מיני טעמים וצבעים. ניתן למצוא גם תבניות המיועדות להכנת קרטיבים ביתיים (מעמד עם מספר מחסניות ומקלות) הנמכרות במחיר נמוך יחסית בחנויות כלי הבית ובסופרמרקטים.
אם אתם לא מחובבי התרכיזים, תוכלו להכין מיץ מלימונדה ביתית סחוטה או פירות טחונים עם מעט מים וסוכר - בכל קוביה אפשר להשאיר "סימן" לפרי - עלה נענע, עינב או גרעיני פסיפלורה.


ארטיק ג'לי

הקליקו על התמונה להגדלה  ארטיק ג'לי צוות הלול
ארטיק ג'לי הוא פתרון נפלא לילדים ולנקיון הבית כאחד... - קל להכין אותו, הוא לא נוזל כשהוא נמס ואפשרויות הגיוון שלו רבות.

ראשית, מכינים ג'לי בטעם אהוב לפי הוראות ההכנה שעל העטיפה.


הקליקו על התמונה להגדלה  הכנת הכוסיות לארטיק ג'לי צוות הלול
קובעים את מספר הארטיקים הרצוי, ומניחים על השולחן קעריות במספר זה. אפשר להשתמש בכוסות חד פעמיות או במתקן קנוי להכנת ארטיקים. בתחתית הקעריות או הכוסות מפזרים קישוטים - סוכריות גומי בצורות שונות, חתיכות פרי או סוכריות ג'לי.


הקליקו על התמונה להגדלה  חלוקה לצלוחיות צוות הלול
מוזגים את הג'לי לצלוחיות.

ניתן גם ליצור ארטיק רב שכבתי וצבעוני, על ידי הקפאת שכבה אחת של ג'לי, ומזיגת כמות נוספת של ג'לי בצבע אחר מעליה. במקרה זה - יש לזכור להמתין עד שהג'לי בשכבה הראשונה יתמצק, ולמזוג שכבה לא גבוהה מדי מכל אחד מהצבעים.


הקליקו על התמונה להגדלה  ארטיק ג'לי צוות הלול
לא לשכוח לנעוץ מקל או כפית פלסטיק במרכזו של הארטיק, קצת אחרי שהג'לי מתחיל להתקשות.


גלידה

בהכנת גלידה יש לזכור שני עקרונות בסיסיים, פשוטים למדי:
הדרך - כדי לגבש את הגלידה למצב מוצק, יש להניחה בכלי קטן, הנמצא בתוך כלי גדול יותר. בין השניים יש להניח קוביות קרח ומלח גס. בין אם אתם משתמשים בשתי קופסאות פח פשוטות או במכונת גלידה משוכללת - הרעיון הבסיסי זהה. חשוב גם לזכור כי הגלידה מתגבשת לאט, ואין לזרז את התהליך.
המתכון הבסיסי - הגלידה היא מוצר חלבי עשיר, בתוספת מעט סוכר וחומרי טעם.

על בסיס שני אלה אפשר להוסיף שכלולים וחידושים בלי סוף. ישנם מתכונים המשלבים הפרדת ביצים, חימום והשוואות טמפטורות. ישנן שיטות של הקפאת התערובת, הוצאתה וערבולה והקפאה מחדש - כל ג'לטיונר (ג'לטי = גלידה באיטלקית) ומתכונו הסודי.

השתדלנו להיות פשוטים ולהביא בפניכם את הרעיון הבסיסי ביותר - אותו תוכלו לשכלל, להוסיף לו ולשנות אותו לפי טעמכם, כדי למצוא את המתכון הסודי שלכם ולהפוך לג'לטיונרים עצמאיים...


הקליקו על התמונה להגדלה  החומרים צוות הלול
מערבבים 250 מ"ל שמנת לבישול בעלת 15% שומן או שמנת לקפה בעלת 10% שומן או חלב מלא, עם 2 כפות מלאות של סוכר וכפית אחת של תמצית וניל.
אפשר להוסיף אבקת קקאו או שוקו, תמציות צבע או טעם למינהם, ריבות, דבש וכדומה - על מנת לקבל גלידה בטעמים שונים


הקליקו על התמונה להגדלה  ולסובב, ולסובב צוות הלול
מציבים קערה בתוך קערה גדולה יותר. את הרווח בין שתי הקערות ממלאים בקרח כתוש מעורבב במלח גס. מתחילים לסובב את הקערה הפנימית. מסובבים ומסובבים - כ-10 דקות.
הגלידה מתחילה להקרש מהצדדים כלפי פנים.

אפשרות אחרת היא להכניס את תערובת הגלידה למיכל פח הניתן לסגירה (כדוגמת מיכל תמ"ל נקי) ולהכניס אותו למיכל פח גדול יותר שניתן לסגירה גם הוא - גם כאן ממלאים את הרווח בקרח ומלח - ומשקשקים במרץ.


הקליקו על התמונה להגדלה  להוציא מרץ צוות הלול
אפשרות אחרת היא להכניס את תערובת הגלידה לשקית ניילון אטומה וקשיחה, ואותה להכניס לשקית נוספת, גדולה ממנה. בין השקיות למלא בקרח כתוב ומלח. את השקיות מנערים בעצמה רבה.
כדאי לעטוף את השקיות במגבת על מנת שלא תטפטפנה, וכדי שידי הילד המשקשק לא תקפאנה.

זה פטנט מצויין כאשר הילד בשיאו וצריך להוציא אנרגיות, מצד שני - הילדים עלולים להתעייף או להשתעמם לפני שתעבורנה 10 הדקות של השקשוק. לכן מומלץ לעשות את הפעילות הזו עם יותר מילד אחד, ולגוון בתפקיד המשקשק.


הקליקו על התמונה להגדלה  באמת יוצאת גלידה! צוות הלול
עם קצת סבלנות והרבה שקשוקים - מתחילה להתגבש לאיטה גלידה.

(לא להבהל! אנחנו בחרנו להוסיף לגלידה צבע תכלכל וטעם מנטה).


הקליקו על התמונה להגדלה  סוכריות וקישוטים צוות הלול
אפשר לקשט את הגלידה לפי רצונכם בעזרת, פירורי שוקולד, פירות, סוכריות, קישוטי עוגות, סירופים, וופלים - כל טעם והקישוט המתאים לו.


הקליקו על התמונה להגדלה  יש לי גלידה הכי טובה! צוות הלול
הכי כייף להגיש גלידה שהכנו לבד, לאורחים ולבני המשפחה (וגם לאכול בעצמנו...).


מתכונים נוספים


מתכוני גלידה ממאגר המתכונים של הלול

פרפה נוטלה

פרפה חלבה
חומרים:
1 כוס ועוד 1/3 כוס שמנת מתוקה
250 גר' חלבה מפוררת
שערות חלבה לקישוט
6 חלמונים
1/4 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
סילאן וטחינה גולמית - להגשה.

ההכנה:
מקציפים את השמנת לקצפת נוקשה ומניחים לה להתקרר במקרר, כשהיא מכוסה.
בינתיים מחממים בסיר כפול - כלומר, סיר המונח מעל סיר בו יש מים רותחים (חשוב שתחתית הסיר העליון לא תגע במים הרותחים) - את החלמונים עם הסוכר עד שהתערובת חמימה.
מעבירים למערבל ומקציפים כ-10 דק' עד שמתקבלת תערובת סמיכה וגבוהה.
מוסיפים את תמצית הוניל ובעדינות מוסיפים גם את פירורי החלבה.
מוציאים את הקצפת ומקציפים שוב לקצפת נוקשה. מעבירים כ 1/3 ממנה לתערובת החלמונים בתנועות קיפול. לאחר מכן מוסיפים לתערובת את כל שאר הקצפת.
מעבירים את כל התערובת לתבנית אינגלישקייק או טבעת ג'ל להקפאה (לאחר שימון), מכסים בניילון נצמד ומקפיאים למשך הלילה.
הגשה מוציאים מהתבנית, פורסים לפרוסות ומקשטים עם שערות חלבה, מעט סילאן וטחינה גולמית.
© כל הזכויות שמורות