באיזה גיל הילד שלך?     0-3 חודשים   |   3-6 חודשים   |   6-12 חודשים   |   1-2 שנים   |   2-3 שנים   |   גילאי גן   |   גן חובה   |   ביה"ס היסודי   

חלב שקדים לתינוקות רגישים לחלב

רבקה

סוג מאכל: שונות

כשרות: פרווה

בטוח עבור ילדים הרגישים לחלב

בטוח עבור ילדים הרגישים לגלוטן

המתכון מתאים לגילאים: 6-12 חודשים, 1-2 שנים, 2-3 שנים ומעלה

לא כדאי להכין כמות גדולה, כי החלב מתקלקל מאד מהר. לכן המתכון הוא לשתי כוסות - לתינוקת שלנו (בת שנה) זה מספיק ליום אחד בערך.

החומרים

400 מ"ל מים
כף וחצי חמאת שקדים (אם מתקמצנים, אפשר להחליף שליש בטחינה גולמית וזה עדיין טעים)
1 תמר

אופן ההכנה

שמים 100 מ"ל מים בכוס גדולה. מוסיפים תמר שטוף ומגולען. שמים במיקרו לכ70 שניות, עד שרותח.
שופכים את התמר+המים לבלנדר. מוסיפים חמאת שקדים ומערבלים כ30 שניות
מוסיפים את שאר המים ומערבלים שוב.
מסננים לכלי (רצוי צנצנת פלסטית עם מכסה הברגה, שאפשר לנער בה את החלב אחרי איחסון) דרך מסננת תה.
טוב גם בתור חלב לקורנפלקס או בתערובת לפנקייק, פרנץ' טוסט וכדומה.

  © כל הזכויות שמורות