באיזה גיל הילד שלך?     0-3 חודשים   |   3-6 חודשים   |   6-12 חודשים   |   1-2 שנים   |   2-3 שנים   |   גילאי גן   |   גן חובה   |   ביה"ס היסודי   

עוגת תפוחים

אמא אחת

סוג מאכל: עוגות

כשרות: פרווה

בטוח עבור ילדים הרגישים לחלב

המתכון מתאים לגילאים: 2-3 שנים ומעלה

מתאימה גם לארוחה בשרית של שומרי כשרות, גם לאלרגים לחלב, גם לקטנים וגם לגדולים

החומרים

5-6 תפוחים גרנד קלופים ופרוסים דק
‏1 כף סוכר קצת קינמון
‏1 כוס קמח תופח
‏1 כוס סוכר
‏0.5 כוס שמן
‏3 ביצים
צימוקים (לא חובה)

אופן ההכנה

על תבנית משומנת מניחים בצורה יפה את פרוסות התפוחים, אני מניחה אותן קצת חופפות זו על זו
בצורה מעגלית מהחוץ פנימה. משאירים מספר פרוסות בצד.
על התפוחים זורים כף סוכר וקינמון.
מערבבים את חומרי העוגה האחרים (זה אמור להיות קצת נוזלי) ושופכים אותם על התפוחים.
מסדרים יפה את פרוסות התפוחים הנותרות. אופים בחום בינוני כ-‏40 דקות.
ניסיתי את העוגה גם עם אגסים, כשלמעלה זריתי על האגסים סוכר חום ויצא מעולה.

אזהרה: לא לאפות בתבנית עם תחתית נשלפת, הכי טוב בפיירקס, כי אז אין נזילות (מניסיון מר).
כמו שאודטה דנין אומרת : יא! איך טעים!

  © כל הזכויות שמורות