באיזה גיל הילד שלך?     0-3 חודשים   |   3-6 חודשים   |   6-12 חודשים   |   1-2 שנים   |   2-3 שנים   |   גילאי גן   |   גן חובה   |   ביה"ס היסודי   

קציצות עוף מבושלות

בוב הבנאי

סוג מאכל: בשר

כשרות: בשרי

בטוח עבור ילדים הרגישים לחלב

המתכון מתאים לגילאים: 1-2 שנים ומעלה

החומרים

קציצות:
חצי קילו עוף טחון
ביצה אחת
2 כפות שמ"ז
2-4 ראשי שום כתושים
2 כפות פירורי לחם
חצי כפית כמון
כפית קארי
חצי כפית קינמון
מל"פ

לרוטב:
בצל קצוץ
שמ"ז
חצי פלפל קצוץ
כוס עגבניות קצוצות לקוביות(מקופסא או טרי)
קופסא קטנא רסק עגבניות
כפית סוכר
חצי כפית קינמון
מל"פ

אופן ההכנה

עוף טחון, ביצה, שמ"ז, שום, פירורי לחם, כמון, קארי, קינמון, מל"פ
לערבב היטב ולהניח לחצי שעה לפחות.

את הקציצות מבשלים ולא מטגנים היתרונות ברורים.

בסיר שטוח:
בצל בשמ"ז על אש בינונית(שלא ישרף)
אחרי מספר דקות: פלפל קצוץ, עגבניות קצוצות, רסק עגבניות, סוכר, קינמון, מל"פ, אם צריך מוסיפים מים.
מבשלים חצי שעה שעה בבעבוע נמוך
לקראת הכנסת הקציצות מביאים את הרוטב לרתיחה חזקה:
יוצרים כדורים די גדולים(פינג פונג פלוס) ולוחצים אותם ביד לגליל(אוכל אצבעות) לפני ההכנסה לרוטב הרותח.
מידי פעם מטלטלים את הסיר ע"מ ליצור עוד מקום.

אחרי שכל הקציצות בפנים אפשר להנמיך קצת את האש ולבשל כך עוד חצי שעה.

שני הסברים:
1. פירורי הלחם הם לא ע"מ להגדיל את הכמות - אלא כדי ליצור אווריריות. הפירור סופג את הנוזלים שבתערובת ומתנפח אח"כ בבישול הנוזלים מתאדים ונוצר חלל שיוצר אווריריות בקציצה.
2. הקציצה צריכה להיכנס לרוטב רותח ע"מ לשמור על עסיסיותה בערך כמו שאוטמים סטייק.

  © כל הזכויות שמורות