באיזה גיל הילד שלך?     0-3 חודשים   |   3-6 חודשים   |   6-12 חודשים   |   1-2 שנים   |   2-3 שנים   |   גילאי גן   |   גן חובה   |   ביה"ס היסודי   

דייסת אורז

יעל נ.

סוג מאכל: שונות

כשרות: חלבי

בטוח עבור ילדים הרגישים לגלוטן

החומרים

כוס אורז רגיל (רצוי לא מגרגרים ארוכים)
כוס וחצי מים
שתי כוסות חלב
קצת סוכר וניל
קורט מלח

אופן ההכנה

להרתיח כוס אורז עם כוס וחצי מים. אחרי שרותח להנמיך את האש. כשהמים יורדים לגמרי לקו האורז (לפני שנעלמים לגמרי) מוסיפים שתי כוסות חלב, קצת סוכר וניל וקורט מלח, מרתיחים תוך כדי בחישה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה (זה צריך לבעבע חלש) עד שמגיעים לסמיכות הרצויה, בערך 40 דקות.
(מקווה שהכמויות נכונות, אם יש צורך, מוסיפים עוד חלב או במקרה ההפוך מסיטים את המכסה קצת, כדי לאפשר בריחת נוזלים. צריך לערבב מדי פעם - גם כדי שלא יידבק לתחתית וגם כדי לקבל מושג נכון על רמת הסמיכות (הנוזלים מצטברים למעלה וזה מטעה)

  © כל הזכויות שמורות